Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: “Mă doare că oameni pe care i-am ajutat să...

Bucureşti: Traian Băsescu: “Mă doare că oameni pe care i-am ajutat să fie miniştri mă critică acum de la Bruxelles”

DISTRIBUIȚI

 

 

126528 – 03032014-Presedintele Basescu a declarat ca nu o sa uite, pentru ca l-a durut, ca oameni care i-au fost aproape si pe care i-a sprijinit sa fie ministri il critica la televiziuni pe tema numirii procurorilor.

El a precizat, duminica, la B1 Tv, ca desemnarea procurorilor este un subiect sensibil pentru el.

„Imi aduc aminte cati oameni lipsiti de corectitudine fata de mine ma criticau ca nu l-am numit pe Morar la Parchetul General si de ce o numesc pe Kovesi la DNA. I-am considerat cu atat mai incorecti (…) cand in acea perioada mie imi era extrem de greu, cu o majoritate in Parlament de peste 70% si cu o lege care spunea ca cel care face propunerile este ministrul Justitiei… Si, din studioul asta, exact oameni care au scris legea imi dadeau lectii. Si asta nu o sa uit niciodata”, a comentat presedintele.

Traian Basescu a continuat: „Imi dadeau lectii si imi spuneau cum am tradat eu Parchetul, in timp ce ei sunt de ani buni pe la Bruxelles, si cel care s-a luptat aici, zi de zi, pentru protejarea interventiilor in Parchete si in justitie, am fost eu. E usor sa vii de la Bruxelles, o data pe saptamana, sa o faci pe profesorul, dar pe acei oameni ii consider ca au fost mai necinstiti fata de mine decat salariatii care ma ataca seara de seara, pentru ca mi-au fost aproape”.

Intrebat daca se refera la Monica Macovei, Traian Basescu a replicat: „Ma refer la cine vreti dumneavoastra”.

„Le-am fost aproape, i-am sprijinit sa faca politica, i-am sprijinit sa fie ministri pe picioarele lor si necontrolati de partide si apoi imi dadeau lectii, cand ei stiau ca au modificat legea, pentru ca legea nu a fost cu propunere de la ministru, ci de la CSM. Lucrul asta nu o sa il uit. (..) Oameni care au contat pentru tine si de dragul imaginii lor, pana si pe cel care i-a luat dintr-un ONG si i-am spus esti ministru, si cand ii auzeam cum povesteau cum l-au gasit pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.