Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: Rusia nu-şi permite să între în conflict cu România”

Bucureşti: Traian Băsescu: Rusia nu-şi permite să între în conflict cu România”

DISTRIBUIȚI

126510 – 02032014 Presedintele a dat asigurări că, în contextul situaţiei din Ucraina, granitele Romaniei sunt sigure.”In principiu, situatia nu se schimba. E vorba despre situatia de securitate din Romania care nu va fi afectata. Rusia nu-si permite sa intre in conflict cu Romania, un stat NATO”,

a declarat presedintele, la Pro Tv.

 

Traian Basescu s-a aratat „dezamagit de jocul de imagine” practicat de unii lideri europeni „care au mers in Maidan si apoi au scandat impotriva regimului”.

„Europenii trebuie sa vina cu un plan concret de salvare a Ucrainei. In rest, totul este poveste”, a apreciat seful statului, mentionand ca liderul rus,Vladimir Putin, „isi apara interesele strategice”.

In opinia presedintelui roman, conflictul „se va inchide cu crearea unui nou conflict inghetat in Marea Neagra, prin obtinerea unui statu extrem de favorabil al Crimeei pentru Federatia Rusa si cu o marire a resurselor militare dislocate de Rusia pe teritoriul Crimeii”

„Rusia nu va renunta la Crimeea, noua putere democratica a facut o eroare fundamentala: a anulat exact legea care permitea folosirea limbii materne pentru minoritati”, a completat Basescu.

Acesta a avut si doua mesaje transmise pentru omologul sau rus, Vladimir Putin.

„Nu prea ia in seama Vladimir Putin ce ii transmite presedintele SUA, deci nu stiu daca l-ar interesa ce spun eu. Dar i-as transmite doua lucruri: Nu faceti niciun joc in Republica Moldova si limitati-va la acordul pe care il aveti cu Ucraina”, a mai spus Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.