Acasă Social Bucureşti: Verdict final în “Dosarul transferurilor”

Bucureşti: Verdict final în “Dosarul transferurilor”

DISTRIBUIȚI

 

126551 – 04032014-„Dosarul transferurilor”, cel mai amplu caz in care sunt implicati fosti sau actuali conducatori din fotbalul romanesc, este aproape de final, magistratii Curtii de Apel Bucuresti urmand a anunta marti verdictul.

La cinci ani si jumatate de la trimiterea lor in judecata, fratii Victor si Ioan Becali, Cristi Borcea,George Copos, Meme Stoica, Gigi Netoiu, Jean Padureanu si Gica Popescu vor afla daca scapa de emotii sau daca, dimpotriva, urmeaza cea mai dificila perioada din vietile lor.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au stabilit ca inculpatii au cauzat un prejudiciu de 10 milioane de dolari pentru patru cluburi din Romania si alte 1,5 milioane de dolari pentru bugetul de stat in urma a 12 transferuri.

S-au constatat diferente enorme intre sumele declarate de formatiile din strainatate ca indemnizatii de transfer si cele anuntate de gruparile din tara noastra. In urma cercetarilor s-a stabilit ca fotbalistii plecau peste hotare pe filiera unor firme, acestea incasand si marea majoritate a banilor.

Istoricul cazului este tumultuos. Trimisi in judecata in octombrie 2008, cei opt oameni de fotbal au fost achitati in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, dupa trei ani si jumatate de proces.

Procurorii DNA au atacat decizia si, dupa nici jumatate de an, in noiembrie 2012, magistratii Curtii de Apel ii condamna pe fratii Victor si Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos,    Meme Stoica, Gigi Netoiu, Jean Padureanu si Gica Popescu la ani grei de puscarie, doar ultimii trei primind pedepse cu suspendare.

A urmat recursul inculpatilor si, in mai 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie, caseaza sentinta precedenta si trimite cazul inapoi la Curtea de Apel pentru rejudecare.

Dupa alte cateva luni, Dosarul Transferurilor a ajuns la final. Judecatoarele Madalina Anca Alexandrescu si Codruta Strimb erau asteptate sa anunte verdictul inca de saptamana trecuta, insa pronuntarea a fost amanata pana pe 4 martie.

Prelungirea dosarului inseamna ca cei 8 inculpati vor fi judecati dupa prevederile noului Cod Penal.

Verdictul din “Dosarul transferurilor” este asteptat dupa orele 14.00. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.