Acasă Politic Bulgaria: Colaborare mai strânsă româno-bulgară în domeniul Programelor Sectoriale Operaționale de Mediu

Bulgaria: Colaborare mai strânsă româno-bulgară în domeniul Programelor Sectoriale Operaționale de Mediu

DISTRIBUIȚI

126673 – 07032014 –   Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a participat vineri la şedința comună a Guvernelor Bulgariei și României, care s-a desfășurat la Ruse, în Bulgaria. În cadrul acestui eveniment, ministrul român al Mediului s-a întâlnit cu omologul său bulgar, Iskra Dimitrova Mihaylova-Koparova.

Printre subiectele abordate de cei doi oficiali s-au numărat aspecte privind absorbția fondurilor europene precum și programarea financiară pentru perioada 2014- 2020.

Ministrul Attila Korodi a expus prioritățile pe care le are ministerul pe care îl conduce în ceea ce privește investițiile din domeniul apelor, apelor uzate precum și intențiile de a continua investițiile pentru conservarea biodiversității.

Cei doi miniștri ai Mediului au discutat și despre oportunitatea pe care Strategia UE pentru Regiunea Dunării o reprezintă pentru cele două state vecine, demers ce reflectă noua dimensiune a politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice a propus organizarea, în România, a unei întâlniri care să reuneasca reprezentanții din domeniul managementului Programelor Sectoriale Operaționale de Mediu din cele două țări, în vederea continuării schimbului de experiență în ceea ce privește fondurile europene alocate pentru perioada 2007-2013, precum și prioritățile de finanțare pentru 2014-2020.

De asemenea, cei doi ministri ai Mediului din România și Bulgaria au propus întalniri, la nivel de experți, pentru cooperarea în domeniul protecției naturii, programe comune pentru masurarea calității aerului dar și aspecte legate de negocierile din domeniul schimbărilor climatice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.