Acasă Economie China: Liviu Dragnea speră în investiţii chineze de 20 miliarde euro

China: Liviu Dragnea speră în investiţii chineze de 20 miliarde euro

DISTRIBUIȚI

127069 – 23032014 –  Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă, că Guvernul român cere sprijin oficialilor din Hong Kong pentru atragerea unor fonduri de investiţii din regiune care să finanţeze proiecte de circa 20 de miliarde de euro, pentru care România şi China au semnat acorduri anul trecut, potrivit Capital.ro.

”Am discutat un lucru important la solicitarea prim-ministrului. L-am rugat (pe şeful regiunii Hong-Kong- n. r.) să încerce să promoveze o implicare a fondurilor de investiţii din Hong Kong care sunt foarte mari şi a instituţiilor financiare în finanţarea în principal a proiectelor pe care vrem să le dezvoltăm cu China în domeniul energetic şi în domeniul infrastructurii şi s-a arătat interesat de lucrul acesta. Chiar am discutat despre vizitele pe care urmează să le fac în zilele următoare şi i s-a părut o oportunitate serioasă. De asemenea, i-am făcut o invitaţie din partea prim-ministrului Victor Ponta să vină în România, poate cu acel prilej să vină cu nişte fonduri de investiţii serioase în ţară, care să participe la finanţarea investiţiilor mari pe care vrem să le facem, care se ridică undeva, dacă până la urmă ies toate, la 20 de miliarde de euro”, a spus Dragnea la finalul întrevederii cu şeful Executiv al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, K.Y. Leung.

Dragnea efectuează, în perioada 20-26 martie, o vizită de lucru în CHina, unde va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementării acordurilor semnate în noiembrie anul trecut, în cadrul vizitei la Bucureşti a premierului chinez, Li Keqiang. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.