Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Curtea de Apel amână pronunţarea la contestaţia lui Gigi Becali

Constanţa: Curtea de Apel amână pronunţarea la contestaţia lui Gigi Becali

DISTRIBUIȚI

126936  – 18032014 – Judecatorii Curtii de Apel Constanta au decis marti ramanerea in pronuntare pentru miercuri a scereri lui Gigi Becali de a fi eliberat temporar din penitenciar pentru fi supus unei interventii chirurgicale din cauza afectiunilor medicale de care sufera.

Becali a solicitat instantei sa i se intrerupa executarea pedepsei cu inchisoarea pentru a se putea opera la o clinica privata din Bucuresti, fara paza, in conditiile in care este incarcerat in regim deschis, mentionand, totodata, ca ar dori sa aiba familia alaturi de el la spital.

Omul de afaceri a spus ca, daca va fi eliberat, inainte de a merge la unitatea medicala doreste sa petreaca doua-trei zile la o manastire si nu intelege de ce este atata „incrancenare” cu privire la intreruperea pedepsei sale.

Gigi Becali a spus, marti, la Curtea de Apel Constanta, care judeca cererea sa de intrerupere a pedepsei, ca are dureri mari la coloana si ca a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operatia de urgenta, el adaugand ca nu a fost condamnat la moarte sau la paralizie.

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instantei sa admita contestatia la decizia Tribunalului Constanta, care a respins solicitarea de intrerupere a pedepsei, aducand din nou aceleasi argumente, respectiv ca exista un raport de expertiza medico-legal in acest caz si ca medicii legisti au stabilit ca finantatorul Stelei are o afectiune grava care nu poate fi tratata in regimul penitenciar si care necesita interventie chirurgicala.

Procurorul DNA a cerut magistratilor sa respinga aceasta contestatie ca neintemeiata si sa pastreze hotararea data de Tribunalul Constanta, sustinand ca prin decizia acestei instante lui Becali nu i se interzice realizarea interventiei chirurgicale, doar ca aceasta trebuie facuta sub paza si in reteaua medicala a Ministerului Sanatatii.

Tribunalul Constanta a respins, la 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei facuta de Gigi Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana, magistratii considerand ca finantatorul Stelei poate fi operat imtr-un spital din reteaua Ministerului Sanatatii, sub paza. Decizia de atunci a fost contestata de Becali la Curtea de Apel Constanta.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, la 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul „Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Finantatorul Stelei a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.