Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Percheziţii la o reţea de firme pentru un prejudiciu de peste...

Constanţa: Percheziţii la o reţea de firme pentru un prejudiciu de peste 3 milioane euro

DISTRIBUIȚI

126838 – 13032014 – DIICOT Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat zece percheziţii la sedii sociale de societăţi comerciale şi puncte de lucru din Portul şi judeţul Constanţa, precum şi din judeţele Braşov şi Buzău şi din Bucureşti, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional organizat format din opt persoane, constituit pentru evaziune fiscală şi spalare de bani.

Procurorii susţin că au suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 – 2012, doi suspecţi au infiinţat mai multe societăţi comerciale, pe numele unor cetaţeni români şi moldoveni, cu sedii declarate la adrese fictive din portul şi din oraşul Constanţa. Ulterior, în numele acestor firme de tip fantomă, au fost întocmite documente fiscale pentru activităţi fictive de prestări servicii în portul şi judeţul Constanţa, în Bucureşti, Braşov şi Buzău.

Lucrările au fost contractate de o societate comercială din portul Constanţa, iar cu complicitatea administratorului acesteia, o parte dintre ele au fost subcontractate în mod fictiv firmelor fantomă, facturile de plată pentru operaţiunile fictive fiind înregistrate în evidenţele contabile.

În acest mod, cu sprijinul unor funcţionari bancari, coordonatorii grupului şi-au însuşit sume necuvenite de bani reprezentând TVA la plăţile pentru lucrările fictive, administratorul firmei subcontractoare evitând astfel plata impozitului pe profit.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost ridicate documente financiar-contabile, documente privind operaţiunile comerciale derulate, documente bancare, contracte comerciale şi 27 de hard-diskuri.

Valoarea prejudiciului estimat depaseste 3,1 milioane de euro.          În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.