Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Înalta Curte se pronunţă luni în legătură cu plagiatul lui Victor...

Bucureşti: Înalta Curte se pronunţă luni în legătură cu plagiatul lui Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

 126888 – 17032014 –  Premierul Victor Ponta afla luni decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la contestatia depusa impotriva deciziei procurorilor de neincepere a urmaririi penale in dosarul in care el este acuzat de plagiat.

La termenul din 4 martie a. c., procurorul de caz a solicitat respingerea plangerii, pe motiv ca este inadmisibila. De asemenea, avocatul lui Victor Ponta a sustinut ca acuzatiile nu pot fi dovedite, fiind vorba doar despre coincidente.

In schimb, cei care au formulat plangerea la curtea suprema, Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi au explicat ca din punct de vedere intelectual, exista toate dovezile care atesta plagiatul.

Este al treilea termen in dosarul deschis ca urmare a plangerii penale depuse de Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata a lui Victor Ponta, acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat.

Plangerea a fost depusa dupa ce procurorul de caz a decis neinceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta si procurorul ierarhic superior a mentinut aceasta decizie, in ciuda argumentelelor Universitatii Bucuresti.

Decizia de astazi va fi definitiva si executorie. In cazul in care gasesc intemeiata sesizarea, procurorii de la Parchetul General vor trebui sa reia cazul. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.