Acasă Politic Federatia Rusa: Putin a semnat ordinul prin care recunoaşte independenţa Crimeei

Federatia Rusa: Putin a semnat ordinul prin care recunoaşte independenţa Crimeei

DISTRIBUIȚI

126930  – 18032014 –  Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat ordinul prin care recunoaste independenta Crimeei. La o zi dupa referendumul din republica autonoma ucraineana Crimeea, in urma caruia majoritatea cetatenilor au decis alipirea la Rusia, presedintele Vladimir Putin a semnat ordinul prin care Rusia recunoaste Crimeea drept stat independent si suveran, anunta Russia Today.

Prin acelasi ordin se recunoaste ca orasul Sevastopol din Peninsula Crimeea are un statut special.Ordinul intra in vigoare imediat.

Parlamentul provinciei Crimeea a declarat formal independenta fata de Ucraina si a cerut alipirea la Federatia Rusa, in urma referendumului de duminica in care, potrivit rezultatelor oficiale, 96,6% dintre cetateni au cerut unirea cu Rusia.

Guvernul de la Kiev a declarat ca nu recunoaste rezultatele scrutinului. Parlamentul ucrainean a aprobat mobilizarea partiala a 40.000 de rezervisti, ca raspuns la ceea ce numeste „o situatie de razboi”. Statele Unite si Uniunea Europeana au declarat votul ilegal si au initiat sanctiuni impotriva unor cetateni rusi si ucraineni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.