Acasă Externe Federația Rusă: Un pas spre împăcare între Rusia şi Ucraina

Federația Rusă: Un pas spre împăcare între Rusia şi Ucraina

DISTRIBUIȚI

126807 – 13032014 –  Anatoly Antonov, ministrul Apararii din Rusia, a declarat ca tara sa a permis Ucrainei zboruri de supraveghere deasupra teritoriului rus, langa granita dintre cele doua tari, pentru a observa ca nu au fost concentrate trupe militare.

„Ucrainenii ne-au cerut sa efectueze zboruri de supraveghere neprogramate deasupra teritoriului nostru (…) am decis sa permitem aceste zboruri si speram ca vecinii nostri sa se asigure ca la granita nu exista niciun fel de activitate militara care sa-i ameninte”, a declarat Antonov, anunta Russia Today.    Aceste zboruri de supraveghere au fost acceptate de Rusia si Ucraina in urma tratatului semnat in 1992, denumit Open Skies, dar Ucraina nu a cerut pana acum sa efectueze un astfel de zbor, ia rMoscova nu era obligata sa accepte imediat aceasta cerinta, a declarat Ministrul Apararii rus.

Antonov a negat ce a spus intr-o declaratie ministrul Apararii de la Kiev, conform careia Rusia ar fi adus peste 220.000 de soldati, 1.800 de tancuri si peste 400 de elicoptere la granita cu Ucraina.

„Oficialii militari ai Ucrainei stiu foarte bine ca regiunile sudica si vestica adunate nu au un asemenea echipament. Singura modalitate de a ajunge la un asemenea numar de soldati ar fi daca am numara si familiile lor”, a mai spus Antonov.

Ministrul rus al Apararii a mai declarat ca pregatirile masive facute de soldatii ucraineni in estul tarii ar putea arunca Ucraina intr-o criza si mai profunda.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.