Acasă Politic Germania vrea să supravegheze mişcarea trupelor ruse din spaţiul aerian al României

Germania vrea să supravegheze mişcarea trupelor ruse din spaţiul aerian al României

DISTRIBUIȚI

– 127289 – 31032014 – Germania a anuntat ca fortele sale aeriene sunt gata sa desfasoare zboruri de patrulare cu aeronave AWACS deasupra Poloniei si Romaniei, ca raspuns la lipsa de transparenta a Rusiei care a mobilizat trupe la granita cu Ucraina, potrivit Reuters.

Duminica, un purtator de cuvant al ministerului german al apararii a spus ca armata germana ar putea trimite avioane de patrulare AWACS deasupra Romaniei si Poloniei si va desfasura zbouri de antrenament ca parte a unei misiuni NATO in spatiul aerian al statelor baltice.

Este vorba de avioane de cercetare si alarmare indepartata (Airborne Warning and Control System – AWACS) care efectueaza misiuni de recunoastere.

NATO spunea ca aceste misiuni aeriene intaresc capacitatea aliantei de a supraveghea situatia si vor avea loc doar in spatiul aerian al tarilor care apartin aliantei transatlantice.

Anuntul Germaniei vine dupa ce, in ultimele saptamani Danemarca si SUA au trimis avioane de vanatoare F-16 in regiune.

Cei de la NATO spun ca trimiterea acestor avioane de patrulare nu prefigureaza inceperea unei actiuni militare in Ucraina, ci sunt un raspuns la lipsa de transparenta a Federatiei Ruse si la incertitudinea crescanda legata de mobilizarea a zeci de mii de soldati rusi la granita cu Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.