Acasă Externe Întâlnire de lucru Traian Băsescu – Nicolae Timofti

Întâlnire de lucru Traian Băsescu – Nicolae Timofti

DISTRIBUIȚI

126943  – 18032014 – Președintele Nicolae Timofti se va întâlni mâine la Iași cu președintele Traian Băsescu. Întâlnirea a fost convenită telefonic de cei doi președinți, fiind vorba despre o vizită de lucru. Pe agenda discuțiilor figurează probleme legate de situația din Ucraina, siguranța frontierelor, dar și cazul Transnistriei. Nicolae Timofti a precizat că-l va întreba pe Băsescu cum se va comporta România în cazul unui atac armat asupra Rep. Moldova.

”Este poziția unui conducător de stat. Fiecare conducător are o atitudine față de a umite evenimente, ia în calcul multe circumstanțe legate de ăropria țară, de vecini, de regiune, de faptul că România face parte din NATO, din UE. Noi nu suntem nici țară NATO, nici membru UE. Consider că nuelul României în cazul dat este cu mult mai ridicat decât al nostru, în sensul securității naționale”.

Anterior, în cadrul unui interviu, președintele Traian Băsescu a declarat că Bucureştiul „nu va face nimic în sens militar“, dacă Federația Rusă va aplica scenariul din Crimeea în cazul Rep. Moldova pentru a ocupa Transnistria. „România nu va fi niciodată un stat agresor“, a punctat Băsescu. Vorbind despre riscul izbucnirii unui conflict armat în Rep. Moldova, ținând cont de situația din regiune, Timofti a declarat că riscuri există, dar „nu trebuie să trăim cu frica”. „Trebuie să trăim în liniște și pace și sperăm că așa o să reacționeze și vecinii noștri”, a conchis Timofti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.