Acasă Externe Irlanda: Popularii europeni își desemnează candidatul pentru președinția CE

Irlanda: Popularii europeni își desemnează candidatul pentru președinția CE

DISTRIBUIȚI
vasile_blaga9

126629 – 06032014 –   O delegație a PDL condusă de Vasile Blaga participă, joi și vineri, la Congresul Partidului Popular European (PPE) care se desfășoară la Dublin, în Irlanda. „PDL este reprezentat la Congresul PPE de 37 de delegați. Din delegație fac parte prim-vicepreședintele PDL Anca Boagiu, care este și vicepreședinte PPE, candidatul PDL la prezidențiale Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur și vicepreședinții Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Ioan Bălan, Alexandru Nazare, Romeo Raicu și Ștefan Gheorghe”, potrivit unui comunicat al PDL.

La acest congres, pentru prima oară un partid european își va alege candidatul pentru funcția de președinte al viitoarei Comisii Europene, care va fi formată după alegerile pentru Parlamentul European din acest an.

În cursă s-au înscris Jean Claude Juncker, fostul premier al Luxemburgului, Valdis Dombrovskis, fostul premier al Letoniei, și Michel Barnier, actualul comisar pentru piața internă și servicii.

Pe agenda Congresului PPE se află și alegerea președintelui partidului.

La Congresul PPE de la Dublin participă în jur de 2.000 de persoane din 39 de state europene, din care 800 au drept de vot.

PPE are acum cel mai mare grup parlamentar în legislativul Uniunii și este cel mai mare și influent partid european din care fac parte 73 de partide din 39 de state, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 12 șefi de stat și de guvern din state membre UE și 5 din state non-UE, 13 membri ai Comisiei Europene.

La Congresul PPE de la Dublin va participa şi preşedintele Traian Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.