Acasă Externe Irlanda: Traian Băsescu: Popularii europeni au fost cei care au trecut Europa...

Irlanda: Traian Băsescu: Popularii europeni au fost cei care au trecut Europa „pe malul celălalt al crizei”

DISTRIBUIȚI

126672 – 07032014 –  Președintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul summit-ului PPE de la Dublin, că popularii europeni au fost cei care au trecut Europa „pe malul celălalt al crizei” și că toate semnele arată că s-a început o creștere economică sustenabilă.

„PPE a fost partidul care a avut forță, a avut inteligență și determinare să treacă Europa pe malul celălalt al crizei. Toate semnele ne arată că a început o creștere economică sustenabilă. Cel mai important lucru pe care îl are PPE este să asigure crearea de locuri de muncă și mai ales pentru tineri”, a spus șeful statului, potrivit Evenimentul Zilei.

Băsescu a adăugat că PPE trebuie să se asigure că va câștiga din nou alegerile.

„Cred că prima misiune este să se asigure că vom câștiga din nou alegerile pentru Parlamentul European. Nu văd o altă formațiune europeană capabilă să creeze locuri de muncă. Cred că un element esențial este continuarea politicilor de integrare declanșate în 2008”, a mai spus Băsescu.

Șeful statului a adăugat că toate celalte țări foste comuniste s-au îndreptat spre UE și că România are obligația să spună „prietenilor noștri de la Moscova să stabilească drumul spre viitor”.

„Am convingerea că Europa nu are decât un singur drum, acela al unității depline, drumul pe care economia, dar mai târziu și abordarea politică va fi unitară. Aș spune două cuvinte despre situația din Parteneriatul Estic. foarte mulți cred că procesul de apropiere de UE este la fel de ușor ca acela care s-a produs în timpul în care țări ca Ungaria, Polonia, Cehoslovacia, România, Bulgaria și celelalte foste țări comuniste s-au apropiat de UE. Toate țările din fosta Uniune Sovietică au o puternica  opoziție. Am văzut în Ucraina, îl vom vedea în Armenia și probabil și în Georgia. Toate aceste țări au o puternică opoziție la drumul spre vest, Moscova se desprinde cu greu de ideea că aceste țări nu îi mai aparțin. Avem obligația acum când situația din Ucraina o reclamă să le spunem prietenilor de la Moscova: “Lăsați fiecare țară să își stabilească singuri drumul spre viitor”, a mai spus Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.