Acasă Externe Kiev: Acord româno-ucrainean pentru întărirea încrederii reciproce

Kiev: Acord româno-ucrainean pentru întărirea încrederii reciproce

DISTRIBUIȚI

126717 – 10032014 –   Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a semnat, luni, împreună cu omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa, Acordul între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind măsurile de întărire a încrederii şi securităţii, anunţă MAE. Ceremonia de semnare a avut loc în contextul vizitei de lucru pe care ministrul român o efectuează la Kiev.

Acordul reglementează, în principal, notificarea reciprocă în avans a unor activităţi militare ale unităţilor terestre şi aeriene în regiunile de frontieră.

Acordul are la bază Capitolul X privind măsurile regionale, al Documentului Viena 2011, prin care statele participante OSCE sunt încurajate să încheie, în context bilateral, multilateral sau regional, măsuri de consolidare a transparenței și încrederii, în completarea cadrului existent în acest domeniu la nivelul OSCE.

România are convingerea că Acordul va contribui substanțial la intensificarea contactelor și colaborării între cele două părți, pe dimensiunea politico-militară a cooperării, facilitând întărirea securității și stabilității la nivel regional și în spațiul OSCE.

Semnarea acestui document, care vine să completeze cadrul juridic bilateral româno-ucrainean, subliniază, o dată în plus, în contextul acutizării crizei din Ucraina, dorinţa celor două părţi de sporire a încrederii reciproce şi de aprofundare a cooperării în toate domeniile, se mai arată într-un comunicat al MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.