Acasă Externe Rep. Moldova: Audieri cu uşile închise privind securitatea ţării

Rep. Moldova: Audieri cu uşile închise privind securitatea ţării

DISTRIBUIȚI

127024 – 20032014 –  În contextul crizei din Ucraina, Parlamentul de la Chişinău organizează vineri audieri cu uşile închise privind securitatea ţării, relatează Realitatea Tv. Sunt așteptați reprezentanţii serviciilor de securitate şi ai Biroului pentru Reintegrare.

Liberal-democratul Valeriu Streleţ, care a iniţiat demersul, a afirmat că evoluţii regionale rapide au avut loc în ultima săptămână, iar audierile sunt necesare pentru a evalua securitatea naţională.

La rândul său, democratul Dumitru Diacov a declarat că există riscul ca şi în Rep. Moldova să aibă loc evenimente asemănătoare celor din Ucraina.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat organizarea audierilor şi a cerut ca acestea să aibă loc în prezenţa presei.

O reuniune a guvernului rus va aborda, joi, problema „susţinerii Transnistriei”, regiune separatistă prorusă a Rep. Moldova. Această reuniune a fost anunţată marţi de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care acuză Ucraina că a decretat o „blocadă de fapt Transnistriei”.

Preşedintele Rep. Moldova, Nicolae Timofti, şi-a exprimat, marţi, îngrijorarea privind o eventuală repetare a scenariului ucrainean în ţara sa. „Există multe lucruri în comun între evenimentele din Crimeea şi situaţia din Transnistria”, a subliniat el în cadrul conferinţei de presă.

Preşedintele Parlamentului separatist de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis marţi o scrisoare președintelui Dumei de Stat de la Moscova, Serghei Narîșkin, în care solicită examinarea posibilităţii de anexare a Transnistriei de către Federația Rusă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.