Acasă Externe Rep. Moldova: Monica Macovei: „Moldova trebuie să semneze urgent Acordul de Asociere...

Rep. Moldova: Monica Macovei: „Moldova trebuie să semneze urgent Acordul de Asociere cu UE”

DISTRIBUIȚI

127093 – 24032014 –   Europarlamentarul Monica Macovei, co-președinte al Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, participă timp de trei zile, la a 18-a reuniune a Comisiei, care se desfășoară la Chișinău.

“Reuniunea Comisiei ne găsește într-un moment de criză politică, generat de acțiunile Federației Ruse și de inițiativele autorităților din regiunea separatistă Transnistreană și, de aceea, trebuie să acţionăm cu determinare. Uniunea Europeană trebuie să răspundă crizei politice cu soluţii de criză. De aceea, Republica Moldova trebuie să semneze urgent Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană care este valabil pentru tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv pentru regiunea separatistă Transnistreană”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei consideră că al doilea pas este ca procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană să fie rapid.

„După ceea ce s-a întâmplat în Crimeea, Republica Moldova este următoarea în pericol, şi este într-un pericol real. Sigur că Republica Moldova va avea în continuare reforme de făcut în toate domeniile, de la administraţie, la justiţie, corupție, economie, învăţământ. Eu o voi susține permanent. Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu UE, să se integreze în Uniune rapid”, a mai spus Monica Macovei.

Delegația Parlamentului European este compusă din Monica Macovei (EPP), Pawel Kowal (Polonia, CRE) și Tatjana Zdanoka (Letonia, Grupul Verzilor) și urmează să aibă întâlniri cu prim-ministrul Iurie Leancă, cu liderii partidelor politice din Republica Moldova, ambasadori UE, reprezentanți ai ONG-urilor, jurnalisti și cu profesori de la licee de limbă română din regiunea separatistă Transnistreană.

Cea de-a 18-a reuniune a Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica se va axa pe dezbaterea problemelor politice actuale, inclusiv cele legate de regiunea separatistă Transnistreană și de reformele în justiție, statul de drept și economie ale Republicii Moldova. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.