Acasă Externe Rusia: Ianukovici susţine că este „preşedintele legitim al Ucrainei” şi că va...

Rusia: Ianukovici susţine că este „preşedintele legitim al Ucrainei” şi că va reveni la Kiev

DISTRIBUIȚI

 126764 – 11032014 – Viktor Ianukovici a ieșit public marți, într-o a doua declarație susținută de la Rostov pe Don, că este „preşedintele legitim al Ucrainei”, şeful suprem al Armatei şi a dat asigurări că se va întoarce în curând la Kiev.

„Imediat ce vor permite circumstanţele – sunt sigur că nu trebuie să mai aştept mult – voi reveni cu siguranţă la Kiev. (…) Nu numai că sunt în continuare preşedintele Ucrainei, dar vă amintesc că sunt şi comandantul Armatei. (…) Nu mi-am încălcat îndatoririle, cum spun ei, nu am fugit din ţară. Eram încă în Ucraina la momentul loviturii de stat”, a spus Ianukovici.

Fără a vorbi despre referendumul prevăzut duminică pentru alipirea Crimeei la Rusia, Ianukovici a afirmat că aceasta „se detaşează” de Ucraina din cauza politicii „neofasciştilor” ajunşi la putere la Kiev.

El a asigurat, totodată, că Ucraina „îşi va regăsi unitatea”.

Ianukovici a afirmat că va cere Senatului, Congresului şi Curţii Supreme a SUA să examineze legalitatea acţiunilor administraţiei preşedintelui Barack Obama, în raport cu Ucraina.

„Nu aveţi niciun drept, în conformitate cu propriile legi, să acordaţi bani unor bandiţi’, a spus liderul demis de la Kiev, referindu-se la intenţia SUA de a acorda 1 miliard de dolari noului regim ucrainean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.