Acasă Externe Serbia: Conservatorii proeuropeni câștigă

Serbia: Conservatorii proeuropeni câștigă

DISTRIBUIȚI

126897 – 17032014 – Conservatorii proeuropeni SNS la putere au obţinut o victorie zdrobitoare cu 50% din voturi la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică în Serbia, potrivit estimărilor prezentate de CESID, un organism independent ce supraveghează scrutinul, informează AFP.

Partidul Sârb al Progresului (SNS) (proeuropeni), al puternicului vicepremier Aleksandar Vucic, ar obţine astfel 160 din cele 250 de locuri în Parlament, o majoritate ce i-ar permite, dacă doreşte, să formeze noul cabinet.

Un astfel de rezultat nu a mai fost înregistrat în Serbia din 1990, când partidul lui Slobodan Milosevic a câştigat 194 de locuri.

SNS este urmat de Partidul socialist (SPS), care a obţinut 15% din voturi, adică 50 de mandate, potrivit aceleiaşi surse.

La scrutin au fost chemați aproximativ 6,7 milioane de alegători, după ce în ianuarie președintele a dizolvat Parlamentul și a convocat alegeri anticipate la cererea Guvernului. Executivul de la Belgrad vrea, înainte de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, o confirmare și întărire a mandatului pentru a-și putea asuma reformele economice dificile care îi așteaptă pe sârbi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.