Acasă Externe SUA: Îngrijorări la Pentagon faţă de masarea trupelor ruse la frontiera cu...

SUA: Îngrijorări la Pentagon faţă de masarea trupelor ruse la frontiera cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

 – 127248 – 28032014  –  Trupele rusesti amplasate in numar mare de-a lungul granitei cu Ucraina isi camufleaza pozitiile si stabilesc linii de aprovizionare care ar putea fi folosite pentru o desfasurare de durata, ceea ce starneste ingrijorarea Pentagonului (Ministerul American al Apărării – n. r.) ca Moscova nu efectueaza exercitii militare, asa cum sustine, ci se pregateste pentru o alta incursiune in forta, relateaza Wall Street Journal.

O astfel de interventie militara ar putea avea loc fara avertisment, pentru ca Rusia a amplasat deja o varietate de forte militare necesare pentru asemenea operatiuni, sustin oficiali americani pusi la curent cu cele mai recente informatii obtinute din regiune.

Viteza cu care Kremlinul maseaza trupe la granita cu tara vecina si eforturile de camuflare a fortelor si a echipamentelor au alimentat temerile Washingtonului, in parte pentru ca serviciile de informatii americane intampina dificultati in a evalua intentiile presedintelui rus Vladimir Putin.

Miscarile de trupe si camuflajul echipamentului sugereaza ca Putin pozitioneaza forte militare in eventualitatea in care decide sa extinda rapid anexarea peninsulei Crimeea, punand stapanire pe o bucata mai mare din teritoriul Ucrainei, in pofida amenintarilor unor noi sanctiuni impuse de Occident.

Kremlinul sustine ca desfasurarile de trupe vizeaza exercitii militare legitime realizate pe teritoriu rus. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.