Acasă Externe Ucraina reintroduce vizele pentru ruşi şi pregăteşte retragerea din Crimeea

Ucraina reintroduce vizele pentru ruşi şi pregăteşte retragerea din Crimeea

DISTRIBUIȚI

126999 – 20032014 –  Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitatea Nationala si Aparare, Andrei Parubi, a anuntat, miercuri seara, ca Ucraina reintroduce vizele pentru cetatenii rusi.

Ucrainenii si rusii puteau merge in Rusia si respectiv Ucraina fara vize dupa caderea URSS.

Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitatea Nationala si Aparare a acuzat Rusia ca incearca sa provoace un conflict militar cu Ucraina si sa deranjeze alegerile prezidentiale programate pentru 25 mai in aceasta tara, potreivit France24.

Anterior acestui anunt, Rusia, la randul sau, a inceput sa emita pasapoarte pentru cetatenii din Crimeea.

Parubi a continuat spunand ca Guvernul de la Kiev va face apel la ONU pentru a recunoaste Crimeea drept zona demilitarizata si pentru a lua masuri ca fortele ruse sa se retraga din peninsula.

Mai mult, Guvernul ucrainean lucreaza la planuri de retragere a soldatilor si familiilor lor din Crimeea. „Lucram la un plan care ne va permite nu numai sa ne retragem soldatii, dar si pe membrii familiilor lor din Crimeea, astfel incat sa poata fi mutati rapid si eficient in Ucraina continentala”, a detaliat Parubi.

In fine, „s-a decis lansarea procedurilor pentru iesirea din Comunitatea Statelor Independente”, a mai declarat Andrei Parubi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.