Acasă Politic Ucraina: Ultimatumul dat de Rusia a expirat

Ucraina: Ultimatumul dat de Rusia a expirat

DISTRIBUIȚI

126554 – 04032014 Ultimatumul dat de Rusia armatei ucrainene din Crimeea pentru a se preda pana marti, la orele 5.00, a trecut. Moscova amenintase cu o „furtuna militara” daca trupele ucrainene nu schimba taberele. In primele ore ale diminetii de marti nu exista, insa, semne ca tensiunile din ultimele zile din peninsula ucraineana Crimeea s-au transformat in conflict deschis.

Tensiunile raman ridicate in teritoriul ucrainean populat in majoritate de rusi, unde, in ultimele zile, trupele ruse au ocupat bazele militare ucrainene si alte cladiri si instalatii esentiale. Ocupatia s-a desfasurat pe tacute si fara a fi tras un singur glont. Rusia a adus aici 13.000 de soldati, nave si aparate de zbor.

Intr-o evolutie surprinzatoare, presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat trupelor trimise saptamana trecuta intr-un exercitiu militar de amploare in vestul tarii, la granita cu Ucraina, sa se intoarca la bazele lor. Ministerul Apararii a raportat ca exercitiile s-au desfasurat cu succes.

De menţionat ca nu s-a pomenit nimic despre retragerea celor 13.000 de militari rusi din Crimeea..

SUA au suspendat cooperarea militara cu Rusia, dupa ce presedintele Barack Obamaa amenintat cu masuri de izolare a Rusiei.

De asemenea, Congresul american pregateste masuri de ajutor economic pentru Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.