Acasă Externe Washington: Premierul Republicii Moldova se teme de contagiunea situaţiei din Ucraina

Washington: Premierul Republicii Moldova se teme de contagiunea situaţiei din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 

 

 

 

126556 – 04032014-Aflat în vizită la Washington, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă a spus că autorităţile de la Chişinău urmăresc cu mare atenţie situaţia din Ucraina. Mai ales că şi Republica Moldova a avut probleme cu o mişcare secesionistă, imediat după declararea independenţei faţă de URSS.

Iurie Leancă a declarat că este în favoarea menţinerii integrităţii teritoriale a Ucrainei şi că speră că se va ajunge la o soluţie paşnică în Ucraina.

„Ştim exact ce înseamnă separatismul. Şi, din păcate, noi nu am fost în stare să găsim o soluţie potrivită. Aşadar, ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este doar un avertisment pentru noi, în primul rând, dar sunt sigur că şi pentru prietenii noştri, că trebuie să facem mult mai mult pentru a răspunde acestui subiect pentru că dacă nu este tratat la timp va deveni foarte contagios”, a declarat Iurie Leancă, după întâlnirea cu secretarul de Stat al SUA, John Kerry, potrivit Digi24.

John Kerry a semnalat, pe Twitter, întrevederea avută la Departamentul de Stat cu „prietenul Iurie Leancă” și a reamintit că a efectuat o „vizită importantă” la Chișinău, în decembrie.

John Kerry este așteptat marţi la Kiev, potrivit unui oficial american de rang înalt, citat de New York Times. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.