Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gândul cel din urmă al lui Ponta

Bucureşti: Gândul cel din urmă al lui Ponta

DISTRIBUIȚI

127768 – 18042014 – Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că se așteaptă ca în perioada cuprinsă între cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale și încheierea mandatului actualului președinte să apară anumite conflicte constituționale.

 El a afirmat că n-ar fi „o idee rea” ca președintelui Traian Băsescu să i se întâmple ce i s-a întâmplat președintelui Cehiei, să fie suspendat, în mod simbolic, cu o zi înainte de a-și încheia mandatul.

„Nu e o idee rea. O să avem o perioadă, începând cu 16, turul doi, probabil 18-19 noiembrie, când practic vom ști cine este noul președinte al României. Domnul Băsescu evident că nu va dori să plece de la Cotroceni până pe 21 decembrie când expiră cei 5 ani din al doilea mandat. Știți că în America se alege noul președinte în noiembrie și intră în mandat în ianuarie. Ori este, dacă vreți, un exemplu de democrație avansată modul în care noul președinte discută cu vechiul președinte, modul în care își transmit unul altuia cele mai importante lucruri. Sigur că e foarte greu de crezut că domnul Băsescu va fi, poate cu excepția visului său de a fi urmat de doamna Elena Udrea — dar în orice altă situație, mi-e greu să cred că deodată va deveni după 10 ani un președinte civilizat și rațional. În acea perioadă s-ar putea să avem niște conflicte constituționale”, a spus Ponta la Antena 3.

„Nu vreau să anticipez mai mult decât atât, dar ne pregătim pentru așa ceva pentru că știm clientul, cu cine avem de-a face”, a completat premierul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.