Acasă Externe Agenda Europeana APCE sancționează Federația Rusă pentru anexarea Crimeei

APCE sancționează Federația Rusă pentru anexarea Crimeei

DISTRIBUIȚI

Comisia APCE pentru monitorizare a susținut proiectul privind retragerea, până la sfârșitul anului, a dreptului de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei al Federației Ruse, ca sancțiune pentru anexarea Peninsulei Crimeea. Decizia finală va fi supusă votului joi, 10 aprilie.

O declarație în acest sens a făcut astăzi președintele adjunct al Federației Ruse în APCE, Leonid Sluțkii. Aceasta reprezintă varianta „lights” a sancțiunilor propuse, comparativ cu propunerea de a îngheța toate împuternicirile Rusiei în cadrul Adunării. Anterior reprezentanții Rusiei au anunțat că în cazul adoptării unei asemenea măsuri, Federația Rusă ar putea părăsi actuala sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În cadrul APCE la secretariatul organizației au fost depuse două propuneri de moțiune: una propusă de șeful delegatiei britanice la APCE, Robert Walter, care mergea până într-acolo încât ar propune excluderea Federației Ruse din Consiliul Europei (invocând art. 9.1.a din Regulamentul APCE – n.r.).

Un alt proiect de rezoluție, inițiat de delegația daneză prin Morgens Jensen, propune un ton mai moderat, respectiv limitarea sancțiunilor la reanalizarea dreptului de vot al delegației ruse la APCE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.