Acasă Sud Arges Argeş: PSD, PNL şi PDL şi-au stabilit candidaţii pentru funcţia de preşedinte...

Argeş: PSD, PNL şi PDL şi-au stabilit candidaţii pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş

DISTRIBUIȚI

127575 – 10042014 – PSD, PNL şi PDL şi-au stabilit deja candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, rămasă vacantă după încetarea înainte de termen a mandatului social-democratului Constantin Nicolescu, pentru conflict de interese, potrivit Administratie.ro.

Alegerile parţiale ar urma să se desfăşoare pe 25 mai, în paralel cu cele pentru Parlamentul European, o decizie în acest sens putând fi luată de Guvern până cel târziu pe 21 aprilie.    Florin Tecău, care asigură preşedinţia interimară a CJ Argeş, a fost desemnat drept candidat al PSD încă din data de 20 martie, în cadrul unei şedinţe la care a participat şi liderul social-democrat Victor Ponta. Lansarea candidaturii lui Florin Tecău este programată joi, 10 aprilie, în cadrul unei festivităţi la care vor participa mai mulţi reprezentanţi ai conducerii centrale a partidului, inclusiv preşedintele Victor Ponta.

În cazul PNL, sarcina de a candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş şi-a asumat-o preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Ion Popa. Candidatura lui Ion Popa a fost confirmată şi de liderul liberal Crin Antonescu la data de 30 martie, cu ocazia Delegaţiei Permanente a PNL Argeş.

Din partea PDL ar urma să candideze tot liderul organizaţiei judeţene, deputatul Cătălin Teodorescu.

Funcţia de preşedinte al CJ Argeş a devenit vacantă după ce prefectul judeţului a semnat, la 24 februarie, un ordin prin care se constata încetarea înainte de termen a mandatului social-democratului Constantin Nicolescu, pentru conflict de interese. Emiterea ordinului s-a întemeiat pe raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, rămas definitiv prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din 11 februarie 2014, în care s-a constatat că preşedintele Nicolescu s-a aflat în conflict de interese, întrucât a încheiat, în numele instituţiei, mai multe contracte cu societăţi comerciale la care era acţionar. Social-democratul Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş, a fost ales ulterior, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni, să exercite temporar atribuţiile funcţiei de preşedinte. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.