Acasă Politic Bucureşti: Adrian Duicu rămâne în arest

Bucureşti: Adrian Duicu rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

127828 – 23042014 –  Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de corupţie, rămâne în detenţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia prin care acesta cerea înlocuirea măsurii preventive. Decizia ÎCCJ este fiind definitivă.

La 14 aprilie, Duicu a cerut Curţii de Apel Bucureşti înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea a controlului judiciar, solicitarea fiind respinsă.

Decizia Curţii de Apel a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a menţinut hotărârea din 14 aprilie, astfel că Adrian Duicu rămâne în arest.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost suspendat din funcţie la 18 aprilie a. c., după ce Prefectura Mehedinţi a primit o adresă de la instanţa supremă, potrivit căreia lui Duicu i s-a respins contestaţia la decizia CAB de arestare preventivă a acestuia

Duicu a fost suspendat până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei.

La 10 aprilie, ICCJ a hotărât, definitiv, ca Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor DNA.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.