Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Afaceri cu bonuri neridicate la benzinării

Bucureşti: Afaceri cu bonuri neridicate la benzinării

DISTRIBUIȚI

127576 – 10042014 – După majorarea accizei la carburanţi, tot mai multi angajati ai benzinariilor vand bonurile fiscale pe care unii clienti nu le cer atunci cand alimenteaza. In ultima saptamana, de cand combustibilii s-au scumpit cu 40 de bani pe litru, vanzarile de bonuri au explodat, potrivit Pro Tv.

Astfel de bonuri fiscale pe care unii clienti nu le ridica de la casele de marcat din benzinarii, ajung de regula pe mainile angajatilor unor firme care isi justifica in fata sefilor cheltuieli mai mari cu deplasarile in interes de serviciu.

Ca sa nu pateasca asta, anumiti patroni investesc in echipamente de monitorizare.

De aceste bonuri sunt interesate si unele companii care reusesc sa fenteze statul printr-o schema asemanatoare, insa pentru sume mult mai mari.

Ajutor gasesc tot la benzinari, care pe langa teancurile de bonuri nerevendicate de altii ofera chiar si facturi. Astfel firma poate deduce ilegal TVA la stat.

Reprezentantii lanturilor de benzinarii s-au declarat surprinsi de existenta unor astfel de practici, dar avertizeaza totusi ca angajatii care procedeaza in acest mod vor fi sanctionati.pacate si cei care nu solicita bonul fiscal atunci cand alimenteaza la pompa incurajeaza frauda.

Firmele care recurg la asemenea tertipuri pentru a pacali statul risca amenzi de zeci de mii de lei daca sunt prinse de fisc. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.