Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Antonescu îl acuză pe Băsescu: „Un PSD mai puternic e opera...

Bucureşti: Antonescu îl acuză pe Băsescu: „Un PSD mai puternic e opera pe care ne-o lași”

DISTRIBUIȚI

 127685 – 15042014 – Președintele PNL, Crin Antonescu, recunoaște că Traian Băsescu are stofă de lider, însă totodată susţine că șeful statului a avut câteva șanse mari pe care le-a ratat complet. „Problema lui Băsescu este următoarea: el avea toate datele unui lider, a avut la îndemână o șansă uriașă, o reașezare a planetelor în plan extern, o asistență externă fără precedent; adică noi cu guvernul Constantinescu am plătit electoral și am deschis drumul ca să vină America, dar America a venit pe timpul lui Băsescu”, a declarat Antonescu la Look Tv.

Președintele PNL a mărturisit că l-a surprins „suportul popular neobișnuit de puternic și destul de îndelungat” pe care l-a avut șeful statului. Totodată, liderul liberalilor i-a enumerat „păcatele” lui Băsescu.

„Noi considerăm că Băsescu a ratat aceste șanse pentru că a fost prea partizan, pentru că a cedat tentațiilor populiste și jocului electoralist, deși el era acolo unde nu mai trebuia să joace aceste jocuri. Uneori când vezi la sfârșitul acestor mandate niște momente aproape de disperare, atunci îi spui Nu te supăra, PSD-ul ăsta mai puternic decât în 2004 pe care ni-l lași tu nouă e opera ta, pentru că nu ai făcut cu adevărat o bătălie de front pas cu pas contra corupției, ci doar ai deschis într-adevăr o cale, dar apoi multe lucruri au fost exploatate politic”, a spus Antonescu.

Pe de altă parte, preşedintele PNL susţine că programele de guvernare rămân doar simple texte folosite în campaniile electorale.

„Deşi de fiecare dată a existat un program de guvernare, dincolo de textul respectiv care în mod paradoxal este repede uitat, textul pare a avea folosinţă în campania electorală, apoi se intră pe altă logică de guvernare, dar logica asta nu are viziune și nici anvergură nici pe şase luni”, a mărturisit Antonescu.

Liberalul a mai declarat că singura viziune a guvernanţilor este dată de constrângerile europene.

De reţinut că, în urmă cu un an, preşedintele PNL era de cu totul altă părere. Pe când forma o echipă cu Victor Ponta şi se afla la putere, Crin Antonescu se lăuda cu realizările din programul de guvernare. „Lucruri pe care le așteaptă de la un Guvern și care încă nu s-au petrecut, care urmează să se petreacă. Noi înșine, în frunte cu primul-ministru, suntem exigenți cu acțiunea guvernamentală. Bilanțul acestui an de guvernare este unul mulțumitor”, declara, în urmă cu câteva luni, preşedintele PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.