Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bani pentru urgenţe medicale majore

Bucureşti: Bani pentru urgenţe medicale majore

DISTRIBUIȚI

127367 – 03042014 – Ministerul Sănătăţii anunţă că va aloca din luna aprilie 158 milioane lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare necesare în tratamentul urgenţelor medicale majore.

„Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii, am demarat în regim de urgenţă procedurile necesare pentru derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă. Astazi (miercuri – n. r.) am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derulării fara sincope a acestui program”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Prin ordin al ministrului Sănătăţii, au fost alocate 157,8 milioane de lei, din bugetul Ministerului, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale din ţară.

Sumele alocate vor fi suficiente pentru cumpărarea medicamentelor şi materialelor necesare pentru tratamentul de urgenţă.

„Vorbim aici despre  seringi, perfuzii, catetere, dar şi de medicamente  şi reactivi, fără de care multe urgenţe nu puteau fi tratate corespunzător”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Tot miercuri a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă. Suma a fost aprobată prin ordin de ministru.

„Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii încă  de la începutul anului. Banii de la buget au existat.          Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienţi şi îngrijorare în rândul personalului medical”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii are ca obiectiv strategic sănătatea pacienţilor din România. E vorba de un Sistem Naţional integrat de management al marilor urgenţe, pre si intraspitalicesc.

„Considerăm că, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgenţe, a pacienţilor aflaţi între viaţă şi moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte şi din Strategia Naţională de Răspuns în Situaţii Deosebite, în caz de calamităţi naturale şi atacurile teroriste”, a spus ministrul Nicolae Băncioiu.

Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. – PROMPT MEDIA          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.