Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bogdan Olteanu a demisionat de la şefia Curții de Arbitraj Comercial...

Bucureşti: Bogdan Olteanu a demisionat de la şefia Curții de Arbitraj Comercial Internaţional

DISTRIBUIȚI

 127600 – 11042014 – Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a demisionat joi din funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR. Bogdan Olteanu ar fi fost nemulţumit de modul în care erau distribuiţi cei care examinau cauzele, potrivit Digi24.

Totodată, Colegiul de conducere al CCIR, aflat sub preşedinţia interimară a lui Mihai Daraban, a demis joi conducerea Curţii de Arbitraj. Este vorba despre fiica preşedintelui Camerei de Comerţ si Industrie a României, notarul Vanda Anamaria Vlasov, care era prim-vicepreşedintele Curţii de Arbitraj, şi Brânduşa Ştefănescu, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vicepreşedinte.

Demisia lui Bogdan Olteanu şi demiterile de joi vin după ce, joi, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a președintelui suspendat al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov. DNA îl acuză că i-ar fi cerut unui om de afaceri suma de 1 milion de euro pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbitraj.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a fost înfiinţată în 1953 şi are ca scop soluţionarea litigiilor de comerţ exterior.

Fostul judecător de la ÎCCJ Ioan Ionescu este arbitru coordonator pentru curţile de arbitraj de pe lângă camerele de comerţ judeţene, iar avocatul Bazil Oglindă este secretar ştiinţific.

Membrii Colegiului Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional sunt Smaranda Angheni, decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Titu Maiorescu, Eugenia Lohan, fost judecător-şef de secţie la ÎCCJ, Stanciu D. Carpenaru, decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea Nicolae Titulescu şi avocatul Viorel Ros, se arată pe site-ul instituţiei.

Curtea de Arbitraj are în structură 128 de arbitri români şi dispune şi de o listă de 50 de arbitri străini. Pe lista de arbitri interni şi internaţionali valabilă de la 6 martie 2013 se află şi Mihail Vlasov.

Alături de el se mai numără şi vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, Viorel Ciobanu, fost judecător al Curţii Constituţionale şi fost preşedinte al Curţii de Arbitraj, fostul consilier prezidenţial Ştefan Deaconu, Gheorghe Florea, preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, deputatul Alina Gorghiu, Mircea Grosaru, fost    membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, avocatul Flavius Baiaş, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Adrian Balaban Grajdan, consilier juridic, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, foşti judecători la ÎCCJ, avocaţi, consilieri juridici şi notari. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.