Acasă Politic Bucureşti: Cătălin Predoiu: Lucrurile se agravează în vecinătatea României

Bucureşti: Cătălin Predoiu: Lucrurile se agravează în vecinătatea României

DISTRIBUIȚI

127824 – 23042014 –  Candidatul PDL la prezidențiale a cerut Guvernului Ponta o acțiune pro-activă, energică în chestiunea vecinătății estice a României, mai ales în ce privește sprijinirea Republicii Moldova. Cătălin Predoiu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că joi, “în timp ce Victor Ponta se dădea cu avionul”, lucrurile se agravau în estul Republicii Moldova. “Vladimir Putin evocă posibilitatea utilizării forței armate în Ucraina și somează Republica Moldova să ridice blocada Transnistriei. Sunt declarații care conțin amenințări clare cu privire la stabilitatea în regiune și chiar suveranitatea și integritatea Republicii Moldova”, a spus Cătălin Predoiu.

“Am văzut declarația premierului Ponta în care spunea că România se va alinia pozițiilor NATO și UE. Este o declarație care explică evidența, e genul de declarație care spune <o să mă ascund în spatele lui tata și lui mama>. Nu am văzut în declarațiile lui Victor Ponta nicio mențiune cu privire la încălcarea, de către Rusia, a dreptului internațional. Victor Ponta se ferește să îi pronunțe numele lui Putin. Îl invit să o facă, să nu îi fie frică, nu i se întâmplă nimic. Să nu se comporte ca un pudel al domnului Putin. Victor Ponta este vocal doar în cazul Nana, în ce privește Ucraina e mut ca o lebădă”, a declarat Cătălin Predoiu.

El i-a cerut lui Victor Ponta “să iasă din buncăr” și să anunțe că Guvernul României va lua măsuri de sprijin la adresa Republicii Moldova.

“Guvernul Ponta să actualizeze planul de acțiune prevăzut în parteneriatul strategic România – Republica Moldova semnat pe 27 aprilie 2010. Acest plan de acțiune a fost semnat la 3 martie 2012 de către premierii Ungureanu și Filat. Acest plan de acțiune trebuie să se concentreze pe consolidarea capacității instituționale a Republicii Moldova și accelerarea reformelor în justiție. Acești doi piloni sunt de natură să ajute parcursul Moldovei către UE. Ministrul de Externe să convoace mult mai rapid decât prevăzut grupul de acțiune european al Republicii Moldova. Ultima ședință a acestui grup a avut loc în februarie și au participat 20 de miniștri de externe din UE. Următoarea convocare este pentru septembrie 2014 dar el trebuie convocat mult mai repede pentru a accelera agenda de integrare a Republicii Moldova în UE. Guvernul Ponta să ia toate măsurile pentru operaționalizarea gazoductului Iași-Ungheni. Este vorba de acel gazoduct inaugurat în vara anului trecut de premierul Ponta cu țevi care veneau de nicăieri și duceau nicăieri, ulterior ridicate. Cerem Guvernului Ponta să se concentreze pe acest proiect”, a cerut Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a mai anunțat că PDL îl va interpela pe premierul Ponta, în Parlament, cu privire la cazul de corupție în care este implicat șeful CJ Mehedinți, Adrian Duicu.

“Vrem ca Victor Ponta să ne spună unde se afla fizic când Adrian Duicu făcea trafic de influență. Se afla lângă domnul Duicu, în buncăr, în avionul F 16 în care s-a suit să vadă corupția de la înalt nivel?”, a declarat Cătălin Predoiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.