Acasă Life Bucureşti: CFR Marfă a început concedierea a 2.500 de angajaţi

Bucureşti: CFR Marfă a început concedierea a 2.500 de angajaţi

DISTRIBUIȚI

127418 – 04042014 –  Ministrul Transporturilor, Dan Șova, s-a întâlnit cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Băncii Mondiale (BM). Oficialii au solicitat părții române informații la zi privind stadiul procesului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA și situația arieratelor, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Dan Șova a prezentat oficialilor faptul că în data de 28 martie 2014, conform angajamentului către FMI, Consiliul de Administrație al CFR Marfă a demarat procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariați. De asemenea, ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la sfârșitul lunii martie au fost compensate creanțele CET-urilor în suma de 87,4 milioane lei, a fost casat și valorificat materialul rulant și ieșit din exploatare, au fost încheiate contracte noi și au încetat prestațiile către clienții care au arierate la CFR Marfă. Ministrul Dan Șova a supus atenției reprezentanților organismelor financiare internaționale faptul că, la ora actuală, CFR Marfă nu inregistrează arierate la bugetul general consolidat și nici la furnizorii de energie.

Ministrul transporturilor a adus în atenția participanților situația restructurării SNTFC CFR Călători SA.

„În data de 18 martie 2014, CFR Călători a plătit furnizorii de energie electrică ai CNCF CFR SA, diminuându-se astfel datoria către companie. De asemenea, arieratele către CNCF CFR SA vor fi diminuate până la data de 15 aprilie, CFR Călători urmând să le plătească din cea

de-a doua tranșă a împrumutului acordat prin Ordonanța 8/2013,”, a declarat Dan Șova. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.