Acasă Social Bucureşti: Conferinţă regională anticorupţie la Bucureşti

Bucureşti: Conferinţă regională anticorupţie la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

127441 – 06042014 –  Ministerul Justiției din România, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la București, Konrad Adenauer Stiftung – Programul Statului de Drept Europa de Sud-Est și Consiliul Cooperării Regionale, va găzdui, la București, Conferința Regională Anticorupție, în zilele de 8 şi 9 aprilie a.c.

Evenimentul face parte din calendarul de manifestări organizate de Președinția-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), asigurată de România, și reunește șefi ai instituţiior anticorupție și ai oficiilor de recuperare a creanțelor, precum și magistrați cu experiență în soluționarea cazurilor de corupție la nivel înalt din regiune, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei. În plus, evenimentul beneficiază de participarea unor experți din Austria, Germania, Marea Britanie și a reprezentanților la nivel înalt ai partenerilor internaționali precum Academia Internațională Anticorupție, Comisia Europeană, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Oficiul Națiunilor Unite împotriva Drogurilor și Criminalității, Inițiativa StAR. Conferința va fi deschisă de către miniștrii români de Justiție și Afaceri Externe.

Scopul conferinței regionale este diseminarea celor mai bune practici și a expertizei dobândite de statele participante la SEECP, de intensificare a cooperării regionale în lupta împotriva corupției, recuperarea creanțelor și soluţionarea conflictelor de interese. Reuniunea va oferi, de asemenea, experților și practicienilor oportunitatea de a face schimb de idei, de a dezvolta un dialog direct și de a consolida încrederea în combaterea fenomenului corupției și a legăturilor sale cu infracțiunile grave. Agenda conferinței este materializată în cinci sesiuni tematice, care abordează provocările și rezultatele în: implementarea politicilor și strategiilor anticorupție, investigarea, urmărirea penală şi judecarea cauzelor de corupţie, recuperarea creanțelor, abordarea conflictelor de interese și a incompatibilităților. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.