Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Corneliu Dobriţoiu vrea aviz de la comisiile pentru controlul SRI şi...

Bucureşti: Corneliu Dobriţoiu vrea aviz de la comisiile pentru controlul SRI şi SIE pentru reorganizarea STS

DISTRIBUIȚI

127475 – 07042014 –  Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a cerut, luni, Biroului Permanent, ca legea prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să primească un aviz şi din partea comisiilor parlamentare pentru controlul SRI şi SIE, potrivit România Liberă.

Solicitarea Comisiei de apărare a fost adoptată de conducerea Senatului.

Dobriţoiu precizează în adresa transmisă Biroului permanent al Senatului că, pentru o dezbatere eficientă şi competentă analiză asupra acestei propuneri legislative, se solicită avize şi din partea comisiilor comune permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI şi SIE.

În plus, Comisia de apărare mai cere în adresă amânarea termenului de depunere a Raportului comun al comisiilor de apărare şi administraţie publică, până la data de 29 aprilie.

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut, în data de 25 martie, prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.            Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere – 20 martie 2014 – a fost depăşit.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ, Senatul fiind for decizional. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.