Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: “Director general” şi “consilier” de la Ministerul Dezvoltării, reţinuţi pentru înşelăciune

Bucureşti: “Director general” şi “consilier” de la Ministerul Dezvoltării, reţinuţi pentru înşelăciune

DISTRIBUIȚI

128003 – 29042014 –  Marius Badea Constantin şi Andrei Ion Stoenescu sunt urmăriți penal de procurorii bucureşteni, fiind acuzați de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune.

Potrivit procurorilor, în perioada martie – aprilie 2014, cei doi au indus în eroare pe un bărbat căruia l-au recomandat pe Badea (care a folosit  un nume fals) ca director general în cadrul Ministerului Dezvoltării, şi au cerut 4.000 euro pentru facilitarea câştigării unui licitaţii şi încheierea contractului.

În aprilie, cei doi (tot sub false identități) au mințit un alt bărbat, caruia i-au spus că Stoenescu este consilier al unui director general, tot din cadrul Ministerului Dezvoltării, şi că Badea este director general în cadrul aceluiaşi minister, şi au promis facilitarea câştigării unei licitaţii şi încheierea unui contract cu ministerul, pretinzând pentru ”servicii” suma de 9.000 de euro şi 5% din valoarea contractului. Badea şi Stoenescu au primit de la acest al doilea bărbat sumele de 9.000 euro şi 6.000 lei.

O a treia persoană a fost înșelată de cei doi în luna aprilie. Ei s-au prezentat (din nou cu nume false) drept director general și consilier al unui director general în cadrul din cadrul Ministerului Dezvoltării, promițând câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister. La schimb au cerut 2.000 de euro şi 5% din valoarea contractului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti de  la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei, i-au prins în flagrant delict pe Badea şi Stoenescu în timp ce primeau banii de la cea de-a treia victimă.

Cei doi au fost reținuți și se cere arestarea preventivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.