Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dorinţă reciprocă de aprofundare a relaţiilor româno-kuweitiene

Bucureşti: Dorinţă reciprocă de aprofundare a relaţiilor româno-kuweitiene

DISTRIBUIȚI

127901 – 25042014 –  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a primit delegaţia Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Adunării Naţionale a Statului Kuweit.

Delegaţia kuweitiană a fost condusă de deputatul Faisal Fahad Al-Shaye, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu România. La convorbiri a luat parte Mubarak M. Alsehaijan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Kuweitului în România.

Ambele părţi şi-au exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun atins de relaţiile bilaterale în cei cincizeci de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, convenindu-se asupra importanţei intensificării contactelor politico-diplomatice în vederea intrării într-o nouă etapă, superioară, a relaţiilor româno-kuweitiene pe paliere economice, culturale, educaţionale, ştiinţifice şi turistice bine definite, pentru obţinerea unor beneficii mutuale, potrivit unui comunicat al Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a făcut o prezentare a ultimilor ani pe care i-a traversat România după criza economică mondială şi până în prezent, arătând că „în 2013, România a avut cel mai înalt nivel de creştere al produsului intern brut, din Europa. România a devenit în ultimii ani o ţară cu un profil industrial puternic, iar structura economiei româneşti este absolut comparabilă cu aceea a oricărui stat din Europa Occidentală. Ponderea sa industrială este foarte ridicată, alături de servicii şi agricultură.”

Partea kuweitiană şi-a exprimat dorinţa de a aprofunda cooperarea cu România în construcţii, infrastructură, la nivel universitar şi în sănătate.

Lui Călin Popescu-Tăriceanu i-a fost adresată invitaţia din partea omologului său, Marzouk Ali M. Al-Ghanim, preşedintele Adunării Naţionale, de a realiza o vizită oficială în Kuweit. Invitaţia a fost acceptată.

La întrevedere au mai participat senatorul Doina Silistru, secretar al grupului parlamentar de prietenie cu Kuweit, şi senatorul Doina Tudor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.