Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dumitru Dragomir scapă de arest

Bucureşti: Dumitru Dragomir scapă de arest

DISTRIBUIȚI

127489 – 08042014 –  Cererea de arestare preventiva a fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, in dosarul vanzarilor drepturilor de televizare din Liga 1, a fost respinsa de Tribumnalul Bucuresti.   Dragomir va fi cercetat în stare de libertate, dar procurorii pot face recurs la decizia luata de Tribunalul Bucuresti.

 Dumitru Dragomir a fost adus la sediul Tribunalului Bucuresti la miezul noptii trecute, iar dupa cinci ore de audieri magistratii au decis sa respinga cererea procurorilor.

In acest dosar au mai fost retinuti oamenii de afaceri Radu Arhire si Mihai Corbu, care isi vor petrece urmatoarele 29 de zile dupa gratii. Cei sapte oameni implicati in acest dosar, in care anchetatorii invoca un prejudiciu de 3 milioane de euro, sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014. Potrivit unor surse judiciare, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.