Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Enache Jiru va prelua conducerea CEC Bank

Bucureşti: Enache Jiru va prelua conducerea CEC Bank

DISTRIBUIȚI

127679 – 15042014 – Enache Jiru, în prezent secretar de stat în Ministerul Finanţelor, îi va lua locul lui Radu Gheţea la conducerea CEC Bank chiar de săptămâna aceasta. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unui interviu televizat. Pentru CEC Bank va fi propusă o conducere dualistă, respectiv cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

O soluţie de înlocuire a lui Radu Gheţea la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni poate fi găsită în această săptămână, a precizat premierul.

„Este vorba de faptul că Gheţea are un contract care expiră abia la anul şi, atunci, trebuie găsită o soluţie prin care CEC să nu plătească aceste despăgubiri”, a spus premierul.

În urmă cu două luni, Victor Ponta, pe vremea cand era ministru interimar de Finanţe, a spus că l-a propus pe Enache Jiru, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, în locul lui Radu Gheţea.

Ponta a declarat atunci că nu numeşte personal conducerea CEC, ci aprobă o procedură iniţiată de fostul ministru Daniel Chiţoiu.

Masura schimbării lui Radu Ghetea vine în contextul în care Parlamentul a verificat activitatea CEC Bank după creditul de peste un milion de euro acordat fiicei președintelui Traian Băsescu pentru a cumpăra un teren în Călărași.

Enache Jiru și-a început cariera la Banca Națională a României, a fost vicepreşedinte la CEC Bank, apoi o perioadă preşedinte al băncii până în martie 2005. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.