Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: “Este foarte greu să fii român în Tiraspol!”

Bucureşti: “Este foarte greu să fii român în Tiraspol!”

DISTRIBUIȚI

127713 – 16042014 –  Senatorul Florin Constantinescu, preşedintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, deputatul Eugen Tomac şi senatorul Ionel Agrigoroaei, membri ai Comisiei, au primit vizita unui grup de elevi de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, Republica Moldova, conduşi de directorul Ion Iovcev.

Vorbind despre situaţia din Transnistria, senatorul Florin Constantinescu a transmis un mesaj de solidaritate faţă de cadrele didactice de la Liceul „Lucian Blaga”.

„Dreptul la educaţie este un drept fundamental. Denunţăm presiunile administrative exercitate de autorităţile de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română din Transnistria. Suntem solidari cu acţiunile întreprinse de cadrele didactice din şcolile cu predare în limba română din Transnistria. Oameni precum domnul director Ion Iovcev sunt pedepsiţi pentru că au curajul să vorbească şi să-i înveţe pe elevi în limba română. Dând dovadă de patriotism, dumneavoastră reprezentaţi pentru mulţi dintre noi un exemplu de curaj şi voinţă”, a transmis senatorul Florin Constantinescu.

La rândul său, directorul Ion Iovcev a amintit care este situaţia actuală din Transnistria, arătând că tensiunile sunt provocate de autorităţile de la Tiraspol. Directorul Liceului “Lucian Blaga” a afirmat: “Profesorii din acest liceu vor face totul ca această şcoală să reziste. Este foarte greu să fii român în Tiraspol!”

Senatorul Florin Constantinescu a trecut în revistă câteva elemente ale vizitelor realizate în Republica Moldova de către Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, reafirmând susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii au luat cuvântul şi elevii de la Liceul „Lucian Blaga”. Aceştia au enumerat câteva dintre proiectele de viitor, menţionând că şi-ar dori să-şi continue studiile în instituţii de învăţământ din România. După discuţii, elevii de la Liceul „Lucian Blaga” au primit, în mod simbolic, dulciuri tradiţionale româneşti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.