Acasă Economie Bucureşti: Încasările bugetare scad

Bucureşti: Încasările bugetare scad

DISTRIBUIȚI

127415 – 04042014 –  Dupa ce in februarie incasarile bugetare au scazut cu 3,1% comparativ cu aceeasi luna din 2013, in martie „gaura” s-a mai adancit cu 1,291 miliarde de lei fata de sumele planificate, au declarat vineri surse din Ministerul Finantelor, potrivit Hotnews.ro.

De vina ar fi o rambursare uriasa de TVA, care daca nu ar fi fost facuta, lucrurile se apropiau de prevederi, mai spun sursele citate.

Primele semnale privind executia bugetara precara din martie au fost lansate de presedintele Basescu, intr-o conferinta de presa.

„In ianuarie, plusul a fost de 435 milioane lei fata de planificare. In februarie, e un minus de un miliard, iar pe martie minus 950 milioane, ceea ce inseamna al doilea miliard minus. Numai pe primele trei luni toata valoarea ramasa de incasat pana la finele anului din taxa pe combustibil a fost consumata, sunt 2 miliarde minus si doar 435 milioane plus, inseamna circa 1,5 miliarde deja in minus fata de planificarea incasarilor”, a spus Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.