Acasă Politic Bucureşti: Ioana Băsescu face precizări

Bucureşti: Ioana Băsescu face precizări

DISTRIBUIȚI

127572 – 10042014 – Fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, sustine ca firma care i-a vandut terenul din comuna calaraseana Nana putea desfasura activitati economice si ca tranzactia nu este nula.

Ioana Basescu arata ca normele legale privind contribuabililii inactivi „nu sanctioneaza cu nulitatea operatiunile efectuate de acestia in perioada de inactivitate, ci doar le aplica un regim fiscal special”, potrivit Ziare.com.

Mai mult, aceasta critica si declaratiile facute de Gabriela Firea sau de premierul Victor Ponta, pe care ii acuza de incompetenta.

„Sustinerile unor membri ai comisiei, inclusiv ale pana de curand cititoarei de prompter Gabriela Vranceanu-Firea si ale doctorului in drept Victor Viorel Ponta dovedesc incompetenta, neputand fi incadrate decat in categoria de propaganda total antagonica unei cunoasteri temeinice a legislatiei in domeniu, lucru de altfel regretabil pentru membri ai Parlamentului si ai Guvernului Romaniei”, se arata in documentul citat.

Totodata, aceasta face trimitere la articolul de lege din Codul de Procedura Fiscala in care este definita calitatea de contribuabil inactiv si faptul ca „legea permite expres societatilor declarate inactive sa desfasoare activitati economice”.

De asemenea, Ioana Basescu arata si ca cei care au calitatea de contribuabili inactivi „sunt supusi obligatiilor privind plata impozitelor si taxelor prevazute de prezenta lege, dar, in perioada respectiva, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate”.

Miercuri, presedintele Comisiei parlamentare de ancheta pentru terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, Mihai Fifor, a anuntat ca a descoperit ca firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva la momentul tranzactiei.

In timpul conferintei in care a fost facuta dezvaluirea, presedintele Comisiei Nana, Mihai Fifor, Gabriela Vranceanu Firea si alti parlamentari au sustinut ca „firma Berfige SRL era inactiva la momentul tranzactiei, la Fiscul de pe raza Sectorului 5” Senatorul Gabriela Vranceanu Firea a declarat ca, potrivit prevederilor Legii societatilor comerciale, nicio persoana sau institutie nu poate accepta facturi de la societati care sunt inactive, asa cum era societatea care i-a vandut Ioanei Basescu terenul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.