Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă, arestat

Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă, arestat

DISTRIBUIȚI

128009 – 30042014 – Judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea de la Curtea de Apel Bucureşti au fost arestați, în noaptea de marți spre miercuri, pentru 30 de zile în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București. Decizia nu este una definitivă și a fost deja contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Atât judecătorul, cât și grefiera au fost reţinuţi marţi de procurorii DNA.

DNA a precizat că în acest dosar sunt urmăriţi penal şi Ion Boraciu şi Florian Alexandru, prin intermediul cărora Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustaţă, Boraciu şi Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

„În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, a arătat DNA.

O contestaţie în anulare formulată de Mihai Stoica, o cerere de reducere a pedepsei şi una de eliberare din arest se numără printre dosarele în legătură cu care judecătorul Stan Mustaţă ar fi cerut mită de la inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor soluţii favorabile acestora, au declarat surse judiciare.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, marţi, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătorului Stan Mustaţă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.