Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lucia Varga cere guvernului să respecte proprietarii de păduri

București: Lucia Varga cere guvernului să respecte proprietarii de păduri

DISTRIBUIȚI

127555 – 09042014 – Deputatul Lucia Varga susține că nepublicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern (din 12 februarie 2014) privind metodologia de acordare, utilizare şi control a ajutorului de stat pentru compensaţii pentru proprietarii care au suprafeţe de pădure situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000 Guvernul Ponta încălcă dreptul la proprietate a proprietarilor de păduri .

”S-ar debloca o situaţie nedreaptă pentru proprietarii de păduri, care durează încă din anul 2009, de când au fost sistate aceste compensaţii”, susțin deputatul.

”România, ca stat de drept, are obligaţia să asigure respectarea acestui drept garantat de Constituţia României, legea fundamentală a ţării”, spune Lucia Varga.

Actul normativ stabilește compensarea persoanelor care deţin suprafeţe de pădure şi care pot beneficia de uzufructul pădurii din cauza restricţiilor legislaţiei privind Natura 2000. ”Ca ţară, ne-am asumat obiectivul european şi global de a proteja şi conserva  biodiversitatea şi natura din acele parcuri naţionale, dar pe de altă parte este esenţial să respectăm dreptul de proprietate” a declarat Lucia Varga. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.