Acasă Externe Bucureşti: Mai multe avioane americane F-16 vin în România pentru “o perioadă...

Bucureşti: Mai multe avioane americane F-16 vin în România pentru “o perioadă destul de lungă”

DISTRIBUIȚI

127449 – 07042014 –  Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca mai multe avioane americane F-16 vor veni saptamana aceasta in Romania pentru a participa la exercitii in spatiul aerian romanesc si vor ramane o perioada destul de lunga. „Saptamana viitoare (aceasta – n. r.) vor veni avioane americane F-16 in Romania, intrucat impreuna cu americanii avem exercitii in aceasta perioada in spatiul aerian romanesc, si vor ramane o perioada destul de lunga in Romania”, a anuntat, duminica, la Antena 3, Mircea Dusa.

Ministrul Apararii a precizat ca, pe langa aceste actiuni „imediate si pe termen scurt”, Bucurestiul are si „alte solicitari si vizavi de partenerul american si vizavi de NATO” privind „dislocarea unor escadrile in Romania pana cand, in 2017, va deveni operationala escadrila noastra de F-16”.

Pe de alta parte, Dusa a respins catalogarea de „avioane second hand” a aparatelor pe care Romania le va achizitiona din Portugalia.

El a explicat ca pilotii si specialistii i-au spus ca aceste avioane vor fi dotate cu armanent de ultima generatie si, practic, va ramane doar fuzelajul din vechile aparate. „Un avion de vânătoare care are avionica de ultimă generaţie, care are sistemele de război electronice de

ultimă generaţie şi are armanent de ultimă generaţie, pentru că cel mai important este armamentul, (…) este un avion eficient şi foarte bun. Mai ales că prin reparaţiile pe care le facem la aceste avioane, vor rămâne doar fuzelajele, ele sunt dotate cu motoare noi şi în pachetul acela         (acordul de achiziţionare a avioanelor din Portugalia – n.r.) intră şi motoare de rezervă”, a spus Mircea Duşa.

Totodată, ministrul Apărării a precizat că, luni, va discuta la telefonic cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Anunţul ministrului Apărării vine după ce Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.