Acasă Politic Bucureşti: „Mândru că sunt român” – mesajul cu care trebuie să ne...

Bucureşti: „Mândru că sunt român” – mesajul cu care trebuie să ne afirmăm

DISTRIBUIȚI

127855 – 23042014 –  Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică pe tema afirmării României în spaţiul european prin valorificarea tradiţiilor naţionale.

“Trebuie să ştim să preţuim mai mult faptul că România contribuie la îmbogăţirea patrimoniului spiritual european, reafirmând respectul pentru viaţă, demnitatea persoanei umane, dreptul la proprietate, valoarea familiei şi a solidarităţii umane, acordând o atenţie deosebită garantării libertăţii de gândire, conştiinţă, credinţă şi religie”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

“Mândru că sunt român: acesta trebuie să fie mesajul cu care România trebuie să se afirme în Europa. Trebuie să învăţăm să fim mai încrezători în noi, să spunem mai des că suntem mândri că ne-am născut aici, că suntem mândri de rădăcinile noastre, de tradiţiile şi obiceiurile noastre, că suntem mândri de ce a însemnat, înseamnă şi poate să însemne       România în lume. Îmi doresc ca la următoarele alegeri europarlamentare o prioritate să fie atât păstrarea și perpetuarea obiceiurilor tradiţionale aici la noi acasă, dar și promovarea şi recunoaşterea lor în Uniunea Europeană, inclusiv prin conştientizarea tinerilor faţă de frumuseţea şi bogăţia tradiţiilor româneşti”, a afirmat Ana Birchall.

“Fiecare dintre noi poate fi un ambasador de succes al României.  Trebuie doar să vrem acest lucru! Fiecare parlamentar european român trebuie să transmită în rândul colegilor săi mândria de a fi român, frumuseţea tradiţiilor noastre naţionale şi valorile care aparţin acestui popor frumos şi curajos”, a mai spus deputatul PSD.

“Nu pot să nu profit de această ocazie pentru a spune în faţa dumneavoastră cât de mult apreciez bogăţia frumoaselor tradiţii şi obiceiuri vasluiene de la mine din colegiu, de pe Valea Tutovei, judeţul Vaslui, acolo unde această bogăţie este păstrată vie şi transmisă de la o generaţie la alta.  Bogăţia spirituală a vasluienilor o voi promova cu fiecare ocazie pe care o voi avea, pentru că eu ştiu că aceşti vrednici descendenţi ai răzeşilor lui Ştefan cel Mare iubesc cu adevărat România şi tradiţiile sale şi apără obiceiurile pe care le-au învăţat de la strămoşii lor”.

Ana Birchall a încheiat intervenţia din plenul Camerei Deputaţilor făcând un apel către colegele și colegii parlamentari: “Suntem datori să păstrăm în viaţă moștenirea noastră tradiţională şi istorică şi să o prezentăm, cu mândrie, în faţa Europei şi a lumii. Putem să fim uniţi în diversitate şi puternici atât pe plan regional, cât şi european, numai dacă apreciem, dacă ţinem cont şi dacă ne promovăm identitatea, valorile, obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră, stimate colege şi stimaţi colegi, să veniţi alături de mine şi să stabilim împreună un obiectiv din promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti atât în ţară, cât şi peste hotare”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.