Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Membru în CA al Societății Române de Radiodifuziune în incompatibilitate

Bucureşti: Membru în CA al Societății Române de Radiodifuziune în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

127542 – 09042014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul Ileanei Savu, membru în Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), întrucât, începând cu data de 28 noiembrie 2011, deține, simultan cu funcția menţionată și funcția de administrator al Service Ciclop S.A.

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, „persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: […] membrii […] comitetelor directoare ale Societății Române de de Radiodifuziune, li se aplică […] regimul incompatibilităților prevăzut […] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat […]”.

Ileana Savu nu a respectat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale […]”.

Ileana Savu deține funcția de membru în CA al SRR începând cu data de 29 iunie 2010, iar, începând cu data de 28 noiembrie 2011, deține și funcția de administrator la Service Ciclop. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.