Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Internelor: “Staţi departe de activitatea şi interesele partidelor”

Bucureşti: Ministrul Internelor: “Staţi departe de activitatea şi interesele partidelor”

DISTRIBUIȚI

127919 – 25042014 –  Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a susținut, vineri, la sediul MAI, o videoconferinţă cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale ministerului, având ca temă stadiul măsurilor dispuse pentru buna desfășurare a alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014.

            “În primul rând, vă veți asigura că legea va fi respectată cu stricteţe și toți cei care vor participa la organizarea acestui proces trebuie să își asume un rol extrem de activ în acest sens. Reprezentaţi Guvernul în teritoriu, iar Guvernul s-a angajat ca alegerile să se desfăşoare fără cusur. Aveţi toate pârghiile necesare la dispoziţie şi aveţi toată autoritatea de care este nevoie. Vă cer, aşadar, să acţionaţi energic pentru asigurarea corectitudinii campaniei şi pentru buna organizare a alegerilor. (…) Vă cer să fiţi fermi şi implicaţi dar, în acelaşi timp, să rămâneţi obiectivi şi imparţiali. Legea este singurul lucru de care trebuie să ţineţi cont în această campanie. (…) Respectați legea întocmai, indiferent de competitorii electorali, stați departe de activitatea și de interesele politice ale partidelor și sancționați orice abatere de la lege fără nicio discriminare. Sunteți funcționari publici și trebuie să vă respectați acest statut. (…) Va fi şi un test pentru următoarele alegeri. Cine nu trece testul organizării europarlamentarelor, va urmări viitoarea campanie din faţa televizorului”, a avertizat ministrul Oprea.

Ministrul a ţinut să precizeze “că în următoarea lună nu există concediu, nu există zile libere, nu există week-end. Pe cei care şi-au făcut alte planuri, îi rog să le reprogrameze pentru că vom fi la datorie 24 din 24, 7 zile din 7”.

“Cei 3.186 de primari ai unităţilor administrativ-teritoriale în care se va desfășura scrutinul de la 25 mai 2014 au organizat un număr de 18.532 de secţii de votare. Pentru secţiile de votare din ţară vor fi tipărite 20,1 milioane de buletine de vot, la care se vor adăuga cele destinate secţiilor de votare din străinătate, potrivit comunicărilor ce vor fi efectuate de către Ministerul Afacerilor Externe. A fost stabilit necesarul de 92.660 bucăţi ştampile cu menţiunea Votat. Vor fi realizate 17,7 milioane timbre autocolante, cu menţiunea Votat care se aplică, după exercitarea dreptului de vot, numai pe cărţile de identitate. Pentru cetățenii care au încă buletine de identitate dovada exercitării votului se va face prin aplicarea ștampilei pe una din filele buletinului de identitate”, a adăugat ministrul Internelor.

Gabriel Oprea a mai anunţat că, în paralel cu măsurile operative, Ministerul Afacerilor Interne va derula și o campanie de informare a cetățenilor referitor la prevederile Noului Cod Penal în legătură cu infracțiunile electorale. “Avem aici un model de afiș și trebuie să știți că vor exista 20.000 de astfel de afișe care care vor fi postate la fiecare secție de votare și sediul instituțiilor cu atribuții în organizarea procesului electoral. Această campanie este realizată de Ministerul Afacerilor Interne, la tipografia proprie, fără costuri suplimentare”, a precizat ministrul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.