Acasă Social Bucureşti: Ministrul Mediului vrea şi în România programul Green Pack

Bucureşti: Ministrul Mediului vrea şi în România programul Green Pack

DISTRIBUIȚI

127396 – 03042014 –   Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, s-a întâlnit joi dimineața, la sediul ministerului pe care îl conduce, cu Marta Szigeti Bonifert, directorul executiv al  Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală și de Est (REC).

Întrevederea a avut ca scop prezentarea proiectelor desfășurate de REC la nivel internțional, dar și în țara noastră, impactul pozitiv adus de implementarea lor, precum și a propunerilor de proiecte care să poată avea ca partener Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC).

Un proiect de succes al REC, la nivel internațional, este pachetul educațional multimedia intitulat Green Pack, care are ca scop instruirea copiilor cu vârste între 11 și 15 ani, în aspecte privind protecția mediului și dezvoltarea durabilă, potrivit unui comunicat al MMSC. Acest proiect include o varietate largă de materiale informative, precum un manual pentru profesori, o colecție   de filme educaționale și un CD-ROM interactiv cu informații vaste privind numeroase teme de mediu și jocuri.

“Cunosc foarte bine acest proiect și dorim ca, prin intermediul finanțării de la Fondul pentru Mediu, să îl putem implementa și în România. MMSC va susține realizarea sa astfel încât să fie disponibil, la nivel național, în școli, și să beneficieze de el un număr cât mai mare de elevi și profesori. De asemenea, cu sprijinul nostru proiectul poate fi desfășurat și în Republica Moldova ”, a declarat ministrul Attila Korodi.

Printre proiectele despre care s-a discutat în cadrul întalnirii, în care MMSC a fost partener cu REC, s-a numărat și WaterCore. Proiectul, încheiat în anul 2013, reprezintă o inițiativă regională în domeniul protecției mediului, care a avut ca scop principal îmbunătățirea politicilor regionale de dezvoltare, modernizarea economică și creșterea competitivității la nivelul țărilor membre UE privind managementul cerinței de apă în condiții limitative.

Un alt proiect care a făcut tema discuțiilor, este OrientGate, proiect în cadrul căruia sunt implicate, ca parteneri, și instituții de mediu din România. Obiectivul proiectului, care se va finaliza la sfârșitul anului 2014, este de a crea un parteneriat durabil pentru adaptarea la schimbările climatice a ţărilor din sus-estul Europei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.