Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nou formular fiscal pentru dividende

Bucureşti: Nou formular fiscal pentru dividende

DISTRIBUIȚI

 128035 – 30042014 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect de ordin pentru  aprobarea modelului şi conţinutului formularului 106 “Declaraţie informativă privind dividendele cuvenite acţionarilor”.

Având în vedere necesitatea întăririi disciplinei economico-financiare de la nivelul operatorilor economici, precum şi necesitatea administrării unitare a dividendelor datorate bugetului de stat, prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.71/2013 pentru modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului nr.64/2001, s-a prevăzut obligaţia declarării la organul fiscal a informaţiilor privind dividendele distribuite acţionarilor, potrivit unui comunicat al (ANAF).

Declaraţia informativă privind dividendele cuvenite acţionarilor se depune la organul fiscal competent de către societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care statul ori o unitate administrativ-teritorială este acţionar unic, majoritar sau deţine controlul, până la data de 25 a lunii următoare aprobării repartiţiei profitului.

Totodată, în calitate de acţionari, autorităţile publice centrale sub autoritatea cărora funcţionează operatorii economici respectivi, au obligaţia de a declara cuantumul dividendelor primite şi datorate la bugetul de stat, în formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, al cărui model şi conţinut a fost aprobat prin ordinul preşedintelui ANAF nr.1950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului 106 “Declaraţie informativă privind dividendele cuvenite acţionarilor”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.